Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şehit Hemşire Canan Akkuş ile Ulus aile sağlık merkezlerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Şehit Hemşire Canan Akkuş Aile Sağlık Merkezini inceleyen Vali Tutulmaz, Halk Sağlığı Müdürü Bahadır Özdemir’den ve aile hekimlerinden bilgi aldı. Aile Sağlık Merkezi'ni gezen Vali Tutulmaz, vatandaşlarla sağlık hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını sordu. Tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileyerek, sohbet etti. Siirt’te 6-7 Ekim tarihlerinde yaşanan Kobani olaylarında yakılarak kullanılamaz hale gelen üç aile sağlık merkezinin, halkımıza aralıksız hizmet vermeye başladığını hatırlatan Vali Tutulmaz, "Bugün hekim arkadaşlarımıza bir motivasyon ziyaretinde bulunmak ve sağlık hizmetlerini yerinde incelemek üzere buradayız. Burada 6 aile hekimi ile yaklaşık 24 bin kişiye hizmet verilmektedir. Vatandaşlarımız oturdukları mahallelerde bulunan merkezlerden ücretsiz laboratuar hizmeti alabilmekle birlikte, evde sunulan bakım hizmeti ile engelli ve ağır hastalara da kolaylıklar sağlamaktadır. Yapılan tüm bu çalışmalar halkımızın daha rahat bir yaşam sürmesi ve sağlık hizmetlerinden en güzel bir şekilde yararlanmaları içindir. Vatandaşlarımıza sağlık alanında hizmet veren başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Şehit Hemşire Canan Akkuş Aile Sağlık Merkezi'ndeki incelemelerini tamamlayan Vali Tutulmaz, Tillo durağında esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.
Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Tutulmaz, kendileri ile bir süre sohbet etti. Buradan ayrılan Vali Tutulmaz, sırasıyla, Ulus Aile Sağlık Merkezi, Ulus Toplum Merkezi ve Çocuk gelişim Merkezi'ni de ziyaret ederek, buradaki yetkililerden bilgi aldı. Vali Tutulmaz daha sonra il merkezinde vefat eden Behice Şendur, Hami Kayran ve Ayaz Özkoyuncu adlı vatandaşların ailelerine taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı diledi. Vali Tutulmaz’ın inceleme ziyaretlerinde, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş eşlik etti.