Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, halı ve kilim atölyelerinde incelemelerde bulundu.

Vali Tutulmaz, beraberinde Vali Yardımcısı Bahadır Yörük ile birlikte, merkez, Alan ve Yeni Mahalle’de, özel sektör tarafından finanse edilen ve Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) ile Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen halı ve kilim atölyelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. İlk olarak, Yeni Mahalle Halı Atölyesini gezerek, inceleyen Vali Tutulmaz, buradaki yetkililerden bilgi aldı. Atölyelerdeki kursiyerlerle bir süre sohbet ederek, sıkıntılarını dinleyen Vali Tutulmaz daha sonra halı atölyesinde kursiyerler tarafından dokunan ilk halının kesimini gerçekleştirildi.
Vali Tutulmaz daha sonra Alan mahallesinde faaliyet gösteren kilim atölyesini gezerek, inceledi. Yetkililerden bilgi aldı.

Vali Tutulmaz’ın inceleme gezisine; Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aydın Şakar, Halk Eğitim Merkez Müdürü Mehmet Saraç Batur, halı ve kilim atölyeleri il koordinatörü Ümit Hayrullah Özdemir eşlik etti.

İl merkezinde 12 halı ve 2 kilim atölyesinde, 250 bayan kursiyer istihdam ediliyor. Kursiyerlere SYDV vakfı tarafından aylık 100 TL nakdi desteğin yanı sıra ayni yardımlar da yapılmakta. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çeşitli sağlık ve aile eğitimleri de verilmekte. Aylık ortalama bir kursiyer 700-800 TL arasında bir gelir elde etmekte.