Son valiler kararnamesiyle Van’a atanan eski Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, şehre gelerek yeni görevine başladı. Taşyapan, teslim aldığı bayrağı daha yükseklere taşımanın gayreti içerisinde olacağını söyledi. Kalkınma ve ilerlemenin tek bir kişinin gayreti ile olmayacağını aktaran Taşyapan, "Bunu yaparken bütün kamu görevlilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve burada yaşayan bütün vatandaşlarımız elele vererek yapacağız.” dedi.

Resmi Gazete'de 19 Şubat'ta yayımlanan valiler kararnamesiyle merkeze alınan Van Valisi Aydın Nezih Doğan'dan koltuğu devralan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, bugün Van'a geldi. Kurum amirleri, Taşyapan’ı valilik önünde karşıladı. Karşılamadan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Taşyapan, "Hem kendimize hem Van’ımız için hayırlı olmasını diliyorum. Burada hizmetleri beraber yürüteceğiz. Bayrak şu anda bize teslim edildi. Bu bayrağı daha yükseklere taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Kalkınma ve ilerleme tek bir kişinin gayreti ile olmaz. Bunu yaparken bütün kamu görevlilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve burada yaşayan bütün vatandaşlarımız el ele verilerek yapacağız. Buradaki prensibimiz hak hukuk ve adalet içerisinde olacak.” ifadelerini kullandı.

İnsanın, kainatın en değerli varlığı olduğunu ve onu öne çıkarmadan herhangi bir yere varılamayacağını belirterek, “Her insanımız bizim için değerlidir. Fikirler tartışılır, konuşulur, doğrular o şekilde bulunur. Doğruları istişare yönetimiyle bulacağız. Bayrağın teslim edilmesi bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu bize veren milletimize ve milletimizin temsilcilerine layık olmak için çalışacağı. Siz basın mensupları da bizim takipçimiz ve yakın çalışma arkadaşımız olacaksınız. Sizlere de beraber çalışma hayatımızda başarılar diliyorum. Buradan bütün vatandaşlarımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Van dışında yaşayan bir çok vatandaşımız var, onlara da sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Buradaki tüm hizmetlerimiz için vatandaşımızı destek olmaya çağırıyorum.” diye konuştu.

Başkalarının hakkına hukukuna saygı göstereceklerini belirten İbrahim Taşyapan, bu prensip ile hareket edeceklerini ifade etti. Taşyapan, “Başkalarının hakkına hukukuna saygı göstermemiz gerekir. Bu prensipler içerisinde görev yapacağız. Koşamayacağınız, gidemeyeceğimiz yer olmayacak, her yere gideceğiz. Burası Doğu Anadolu’nun incisi olan bir il. Buraya vali olarak atanmaktan gurur duyuyorum. Devletimizin merhametli ve iyi yüzünü vatandaşlarımıza göstererek, kapımızı ve gönlümüzü her zaman açarak vatandaşımızın hizmetinde olacağız. İnşallah bunları yaparak başarılı olacağız ve görevimiz bitince huzur içinde olacağız. Bizi inşallah iyi olarak anacaklardır.” ifadelerini kullandı.