Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, dün gece çıkan yangında zarar gören Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ndeki Yorgancılar Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Yorgancılar Çarşısı’nda meydana gelen yangından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten Remzi Topuk, “Çarşı esnafımıza geçmiş olsun diliyorum. Bursa’da ticaret hayatının önemli merkezlerinden olan kapalı çarşıda çıkan yangın hepimizi derinden üzdü. 1958 yılında Kapalı Çarşıda büyük bir yangın olmuş ve çarşının büyük bir bölümünde zarar görmüştü. O yangın hala hafızalarımızda yer alıyor. Şükürler olsun ki, bu yangın çarşının diğer bölgelerine sıçramadan söndürüldü. BTSO olarak, çarşı esnafımızı bu zor günlerinde yalnız bırakmayacağız. Yangından dolayı zarar gören esnafımızın BTSO olarak her zaman yanında olacağız.” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, yangında ağırlıklı olarak mobilya işyerlerinin zarar gördüğünü belirterek, “Bu olay tüm Bursa’yı derinden üzdü. Çarşımızda meydana gelen yangında can kaybının olmaması sevindirici bir durum. Yangında zarar gören tüm esnaf arkadaşlarıma büyük geçmiş olsun diliyorum. BTSO Yönetim Kurulu olarak, esnafımıza gereken her türlü desteği vermeye hazırız.” diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da tarihi çarşılar bölgesindeki Mobilyacılar Çarşısı’nda çıkan yangınla ilgili bir mesajı yayınladı. Burkay, “Mobilyacılar Çarşısında çıkan yangın nedeniyle Bursa’mıza ve çarşı esnafımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tarihi çarşılar bölgesine daha büyük zarar verebilecek yangına hızla müdahale eden Büyükşehir Belediyemizi ve itfaiye teşkilatını kutluyorum. Payitaht Çarşı Projesi ile bölgenin modernize edilmesi ve çarşımızın yeniden ayağa kaldırılması adına esnafımızın her zaman yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.