Kayseri’de verdiği eğitimle ve elde ettiği büyük başarılarla dikkat çeken Özel Yelkenoğlu ve Özel Kılıçaslan Liseleri, 2015 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) öğrencilerinin kazandığı seçkin üniversitelerle ve yüksek yerleştirme oranıyla dikkat çekti.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından her yıl olduğu gibi bu yıl da Yelkenoğlu ve Kılıçaslan Liseleri'nin başarısı büyük dikkat çekti. Her iki okulun öğrencileri, seçkin üniversitelerden 75 mimarlık- mühendislik, 63 tıp, 38 işletme ve iktisat, 30 hukuk, 23 eczacılık ve diş hekimliği fakültesi kazanırken, 32 öğrenci de diğer bölümlere yerleşmeyi başardı.

Elde edilen başarıyla ilgili bir açıklama yapan Kılıçaslan Okulları Genel Müdürü Hanifi Davarcı, şunları kaydetti: "Son yıllarda tıp fakülteleri, tüm Türkiye'de olduğu gibi bizim öğrencilerimiz tarafından da daha çok tercih ediliyor. Bu yıl Yelkenoğlu ve Kılıçaslan Liseleri'nden mezun olan öğrencilerimizden 63'ü tıp fakültesine girmeyi başardı. 75 öğrencimizin tercihi ise mimarlık ve mühendislikten yana oldu. Üniversiteye yerleştirme oranı olarak her geçen yıl başarı çıtamızı biraz daha yükseltiyoruz, bizlere ve ailelerine büyük bir mutluluk yaşatan bu öğrencilerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Bu altın gençlerimiz geleceğimizin mimarları olacak."