Başkent’in en büyük ve en modern Kadın Konukevi, hizmete açılmak için gün sayıyor. Çalışmaları yerinde incelemek için Konukevine giden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar konukevinin Nisan ayı sonunda hizmete açılacağını müjdeledi.
Ankara Barosu’nun hayata geçirdiği Gelincik Projesi’nin çözüm ortaklarından olan Yenimahalle Belediyesi Ankara’nın en büyük ve kapsamlı sığınma evini hizmete açmaya hazırlanıyor. Şiddet gören kadınlara ev sahipliği yapacak olan Kadın Konukevi hummalı bir çalışma ile mağdur kadınlar için hazırlanıyor. Yalnızca Yenimahalle’deki kadınlara değil, çevre il ve ilçelerden gelen kadınlara da hizmet verecek olan konukevi, fiziksel, psikolojik ve cinsel istismara uğrayan, kalacak yeri olmayan kadınlara umut ışığı olacak.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Kadın ve çocukların güvenliği için duvarlarla çevrelenmiş bir bahçesi olan korunaklı konukevinin içerisinde, doktor odası, psikolog odası, revir, rehberlik, 9 adet 3+1 daire planında hazırlanan misafir odası, kreş, spor salonu, 2 adet hobi odası, engelli misafir odası, emanet odası, sığınak, yangın merdiveni ve güvenlik odası da bulunuyor.

ÜLKEMİZİN KANAYAN YARASI

Konukevinin Nisan ayı sonuna bitirileceğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Keşke böyle mekanlara hiç ihtiyaç duymasak ama kadına şiddet, ülkemizin kanayan ve her geçen gün büyüyen bir yarasıdır. Bu konuda gerekli önlemleri almak toplum olarak hepimizin görevidir. Sivil toplum kuruluşları, siyasiler ve genel idare daha fazla kadın öldürülmeden gereken yapmalıdır. Biz de Yenimahalle Belediyesi olarak bu yaraya merhem olmaya çalışıyoruz. Şiddet gören, sokakta kalan çaresiz kadınlarımıza destek olacağımız için büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.