Yenimahalle Kent Konseyi, Kanyon Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü ile İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği’nin katkılarıyla Yakacık Mesire alanında düzenlenen oryantiring etkinliği, gençleri bir araya getirdi.
1. 2. ve 2,9 kilometrelik parkurlarda, 48 genç ve 350 metrelik parkurda 6 yaşından 5 küçük yarışmacı bilmedikleri bir arazide, yerini bilmedikleri işaretleri sırasıyla bulabilmek için ellerindeki haritalarla rakipleriyle olduğu kadar zamanla da yarıştı.

Sürekli düşünsel bir aktivite gerektirdiğinden doğada koşarak satranç oynamak diye de anılmakta olan oryantiringi çok seven gençler, daha önceleri dinlenmek, piknik yapmak ya da mangal yakmak için geldikleri bir alanda çok daha eğlenceli vakit geçirdiklerini, bunun yanı sıra harita okuma, pusula kullanma ve yön bulma yeteneklerini geliştirdiklerini ifade ederek Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkür etti.

3. kademe kıdemli Oryantiring Antrenörü Ali Elgün de “Açık havada yapılan fiziksel aktivitelere katılmak maliyetler yüzünden neredeyse imkansız hale gelmiş ve güvenlik tedbirleri de (tracking, dağcılık ve bisiklete binmek v.b.) şehir ortamında çok zor bir hal almıştır. Oysa Oryantiring yapmak için özel bir yere ve büyük bütçelere gerek yok. Yenimahalle Belediyesi açık havada güvenle ve keyifle yapılan ve çok ekonomik olan bu branşı Yakacık mesire alanı oryantiring haritasını kazandırmak sureti ile halkımızın kullanımına sundu” dedi.

YAKACIK’TA ORYANTİRİNG ZAMANI

Bundan böyle bu eşsiz tecrübeyi deneyimlemek isteyen Ankaralılar, açık havada güvenle muhteşem bir açık hava sporu yapmak, fiziksel dayanıklılığının sınırlarını zorlamak, aileleri ve arkadaşları ile şiddet içermeyen bu extrem macera sporunu yapmak istediklerinde Yenimahalle Belediyesi Yakacık mesire alanına gidebilecek.