Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle anma programı düzenlendi.

Anma programına Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, İlçe Jandarma Komutanı Abidin Işlak, Cumhuriyet Savcısı Semih Şimşir, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, Belediye Başkan Vekili Cengiz Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Kaleseramik Özel Organize sanayi Müdürü Ekrem Demirarslan, daire müdürleri, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlik'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenklerin sunulması ile başlayan programda, Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Program daha sonra Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda devam etti.

Yerköy Anadolu Lisesi Müdürü Celal Akdoğan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra Çanakkale Zaferi'ni konu alan 'Kınalı Hasan' tiyatro oyunu gösterildi. Oldukça duygu dolu anların yaşandığı program Çanakkale Zaferi temalı resim şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.