Bitlis’in Tatvan ilçesinde Aile Destek Merkezi (TADEM) bünyesinde açılan Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) hazırlık kursu sayesinde YGS'de iyi birer derece elde eden bayan kursiyerler, Kaymakam Murat Erkan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

SYDV bünyesindeki TADEM'lerin koordinatörlüğünü Kaymakam Murat Erkan’ın eşi ve Çiğdem Erkan yapıyor. Kursiyerler, ziyarette kendilerine sağlanan imkandan dolayı Kaymakam Erkan’a teşekkür etti. Gerek ziyaretten ve gerekse kursiyerlerin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Erkan, daha zor olanı başaracaklarına olan inançlarının tam olduğunu söyledi. Asıl önemli olan şeyin diplomalı olmak değil, ahlaklı, nitelikli, bilinçli, donanımlı ve insanlığa faydalı bireyler olmak olduğunu ifade eden Erkan, kursiyerlere eğitim hayatlarında başarı dileklerinde bulundu.

Kursiyer bayanlardan evli ve iki çocuk annesi Sermin Akdeniz, ilk, orta ve lise öğreniminin hepsini açık öğretim üzerinden tamamladığını belirterek, açılan YGS hazırlık kursu sayesinde de girdiği YGS'de iyi bir derece elde ettiğini söyledi.
TADEM’de sıcak bir ortamda kaliteli bir eğim aldıklarını kaydeden Akdeniz, "Bizlere bu imkanları sağlayan başta kaymakamımız ve diğer yöneticilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah bu kurslar sayesinde üniversite hayallerimizi de gerçekleştirerek, eğitimimize devam edeceğiz." dedi.

Kursiyerlerden Gülşen Karaman, YGS'de olduğu gibi LYS sınavında da başarılı olmak için elinden geleni yapacağını belirterek, "Bizler TADEM’de sıcak bir ortamda eğitim görüyoruz. Aynı zamanda, kursa gelirken sağlanan servis ve kreş imkanları da bizlerin bu eğitime devam etmesine büyük katkı sunuyor. Ben bu vesile ile bu imkanların sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Murat Erkan ve eşi Çiğdem Erkan, bayan kursiyerlere çeşitli hediyeler verdiler.