Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları’nda başarı kesintisiz devam ediyor, Kurum bünyesinde yer alan Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri, 2015 YGS’de Türkiye 6’ncılığı, 18’inciliği, 54’üncülüğü ve 78’inciliğinin yanı sıra ilk binde birçok derece elde ederek Kayseri’nin gururu oldu.

Geçen pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçları açıklandı. Kayseri Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liselerinin öğrencileri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye derecelerine damga vurdu. Öğrencilerden Muhammet Alpaslan Özdemir Türkiye 6’ncılığına imza atarken, Hüseyin Güzey Türkiye 18’ncisi, Ahmet Faruk Nursaçan Türkiye 54’üncüsü , Semih Boztaş da Türkiye 78’incisi oldu. Bu sonuçlarla birlikte her iki okuldan ilk 1000 arasına da 16 öğrenci girmeyi başardı.

Türkiye altıncılığını elde eden Muhammet Alparslan Özdemir, “Kendimi başarının asıl sahibi olarak görmüyorum. Bu neticede büyük emekleri olan öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ediyorum. Ben elimden geldiği kadar çalışmaya gayret ettim. Başarı Allah’ın takdiri, arkamda olan tüm kalplere çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hanifi Davarcı da, “Öğrencilerimiz her yıl üniversite sınavlarında elde ettikleri başarılarla bizlere büyük mutluluk yaşatıyorlar. Geçtiğimiz yıl YGS’de Büşra Kaya isimli öğrencimiz Kayseri birincisi olurken; LYS’de de Hasan Öztürk Türkiye birinciliği elde etmişti. Bu yılki öğrencilerimiz de çalışma azimleriyle ilk yüzde ve ilk binde önemli derecelere imza attılar. Haziran ayı içerisinde girecekleri LYS’de de yine büyük başarılar bekliyorum, Eğitim Kurumlarımız bünyesinde yer alan Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri Kayseri ve ülkemiz için her alanda zirveyi kovalamaya devam edecektir.” dedi.