Türkiye Basketbol Üçüncü Ligi (TB3L) 17. Haftasında Boluspor’a konuk olan Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı, rakibini 67-78 yenerek liderliğini sürdürdü.

Oldukça tempolu başlayan maçta ilk periyotu ev sahibi ekip Boluspor bir sayı farkla 20-19 önde bitirdi. İkinci periyotta etkili bir oyun sergileyen yeşil beyazlilar ilk devreyi 33-35 önde kapadı. Üçüncü periyotta skor üstünlüğünü rakibine vermeyen Zirve Basketbol Takımı aradaki farkı açarak durumu 49-59 yaptı. Son periyotta iyi oynuna devam eden ekip deplasman Boluspor’u 67-78 yenerek liderliğini sürdürdü.

    Maç sonu açıklamalarda bulunan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Zirve Üniversitesi Basketbol takımını ve teknik heyeti aldığı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Güzel bir seri yakaladık. Zirve’yi bu zamana kadar kimseye bırakmadık. Gruplardan birinci olarak çıkıp, hedefimize ulaşmak için Takımımıza desteklerimiz devam edecek.” dedi.

    Maça iyi başladıklarını belirten Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı Antrenörü Timuçin Meriç ise “Boluspor iyi bir ekip. Kendi evinde seyircisinin önünde iyi oynayan bir ekip. Bizde bunun bilincinde takımımızı hazırladık. Oyunumuzu sahaya en iyi şekilde yansıtıp istediğimiz sonucu aldık. Oyuncularımı kutluyorum.” diye konuştu.