Bozok Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl 9.’su düzenlenen Bozok Üniversitesi Spor Şenlikleri başladı.
Bu yıl 25 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan ve fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının katıldığı spor şenliğinde, futbol, voleybol, basketbol, tenis, masa tenisi ve satranç kategorilerinde müsabakalar yapılacak.
9.’su düzenlenen Spor Şenlikleri Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ve öğrenciler tarafından spor meşalesinin yakılması ile başladı. Rektör Karacabey Bozok Üniversitesi 9. Spor Şenliklerini başlatmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Spor Şenliği’ni yapmamızdaki amaç öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamak. Yapılacak müsabakalarda centilmenlik anlayışını öğrencilerimizin benimsemesine yardımcı olarak sporun dostluk ve kardeşlik olduğuna dikkat çekmektir. Müsabakaların şenlik havasında ve centilmenlik içerisinde, sakatlanmaların olmadığı bir ortamda geçmesini temenni ediyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde, sporun yakınlaştırıcı, birleştirici ve kaynaştırıcı ruhunu ön plana çıkarmalıyız. Müsabakalarda yer alacak öğrenci ve personellerimize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
Şenlik kapsamında ilk gün yapılacak olan futbol müsabakasında Fen-Edebiyat Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu futbol takımları karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın başlama vuruşunu Rektör Karacabey yaptı. Toplamda 12 gün sürecek olan Bozok Üniversitesi 9. Spor Şenlikleri farklı dalların yer aldığı spor müsabakaları ile devam edecek.