Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, dershaneye ve kursa gitmeden, LYS’de Yozgat birincisi aynı zamanda Türkiye 26’ncısı olarak Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Şule Göçmen’i makamında ağırladı.
Babası doğmadan vefat eden, annesi de başka biriyle evlendiği için anneannesinin yanında büyüyen Şule Göçmen ile bir süre sohbet eden Vali Yurtnaç, dershaneler ve kursların eğitimde başarı kriterlerinin başında gelmediğini belirterek, “Çalışınca, hedef koyunca mutlaka o hedefe ulaşıyorsunuz. Bunun en güzel örneğini bizlere Şule kardeşimiz gösterdi. Bizlerde bu ilin idari amirleri olarak üzerimize düşeni yapacağız ve en önemli konulardan birisi olan eğitime destek vereceğiz. Bu güzel memleketimizde okuyan gençlerimizin başarısını artırmak için öğretmenlerimizi mücadeleye sokacağız. Bu şekilde Yozgat’ın eğitim kalitesini artıracağımızı düşünüyorum.” dedi.
Şule’nin Türkiye 26’ncısı olarak güzel bir başarıya imza attığını vurgulayan Vali Yurtnaç, “Üstelik hiçbir destek almadan, dershaneye dahi gitmeden kendi çabalarıyla başardı. Bize de Şule kardeşimize valilik olarak destek olmak düşer. Şule’nin her zaman yanında olacağız. Ben Şule’nin vatana, millete ve İslam alemine hayırlı bir evlat olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Türkiye 26’ncılığıyla başarıya giden yolu anlatan Şule Göçmen de, “Büyük bir derece yapabileceğimi bilseydim Türkiye birincisi olacağım derdim, ona göre çalışır ve birinci olurdum. Türkiye 26’ncısı olmak aklımın ucundan geçmiyordu. Sonuca baktığımda Türkiye 26’ncısı olduğumu gördüm ve inanamadım, ben Türkiye 26’ncısı olmuştum. Çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.
Dershaneye gidemediğini belirten Şule Göçmen, “ Evimde hiç durmadan çalıştım. Babam ben doğmadan 2 ay önce vefat etmiş. Yani babasız büyüdüm, babam yok benim. Dolayısıyla bir şeyler elde etmek için kendimin başarması lazımdı. Eğer okuyup bir yerleri kazanacaksam en iyi yere gitmem, en iyi yeri kazanmam lazımdı. Maddi imkansızlıklar beni çaresizliğe düşürmek yerine kamçıladı. Bu düşüncelerle çalıştım ve çok şükür kazandım.” şeklinde konuştu.