Yozgat’ın Sorgun İlçesi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Mehmet Furkan Bakır isimli öğrenci, bir ay gibi kısa bir süre içerisinde Göktürk dilini öğrendi.
Sosyal Bilgiler dersinde kitaplarda gördüğü Göktürk alfabelerini çok merak ettiğini belirten 8.sınıf öğrencisi Mehmet Furkan Bakır, “Tarihe çok meraklı olduğum için Sosyal Bilgiler dersindeki Göktürk alfabeleri benim çok dikkatimi çekti. Daha sonra Göktürk diline merak sardım. Daha sonra internet üzerinden Göktürk dilini araştırmaya başladıktan sonra, internet üzerinden Göktürk yazısını öğrenme kılavuzu ve çeşitli kitaplar getirttim. 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde Göktürkçeyi öğrendim” dedi.
Evde boş zamanlarını Göktürkçe öğrenerek geçirdiğini ifade eden Bakır, “Derslerde öğretmenlerimizin bazen okumakta zorlandığı Göktürk yazılarını kolayca okuyabiliyorum. Şuanda Yozgat bölgesinde belki de Göktürk dilini bilen tek öğrenciyim diye bilirim. Öğrenmesi çok kolay, belki Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Göktürkçe kursları açıldığı takdirde tarihe meraklı olanlar kısa sürede bu dili öğrenebilirler” diye konuştu.