Yozgat Milli İrade İmam Hatip Anadolu Lisesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 96.yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Kuran-ı Kerim tilaveti okunması ile başlayan programda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törenin açılış konuşmasını Milli İrade İmam Hatip Anadolu Lisesi Okul Müdürü Enver Çeliksu,"Mehmet Akif Ersoy deyince benim aklımda üç şahıs canlanır. Mehmet aşığım. Şiirlerinde örnek nesil olarak takdim ettiği her gencimizin asım gibi olması gerektiği sonucunu çıkarıyoruz. İkincisi Seyit Onbaşı. Top mermisini hiç düşmeden kaldırdı. İman varsa imkan vardır düşüncesi ile bir milletin kaderini değiştirmiştir. Diğeri de Akif’in kendisidir. Sanat adamıdır aydındır. Milleti ağlarken ağlayan, milleti gülerken gülen bir adamdır. Her birimize bu şahıslardan birinin örnek olması temennisinde bulunuyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ise,"Bu programı YGS nedeni ile gününde yapamadık. Akif’e yakışır bir millet olmak bizim en büyük güvencemiz. Bu alanda uğraşıyoruz. Belki yeterli değil ama Yozgat olarak kültür alanımda bir şeyler vermek istiyoruz. Mehmet Akif ve Mustafa Kemal, üç kıtaya yayılmış imanlı imparatorluğunun çöküşünden sonra Cumhuriyetin ortaya çıkmasının iki mimarıdır. Biri askeri anlamda diğeri inanç adamı olarak istiklal harbimizin iki büyük lideri ve iki büyük kahramanı olmuştur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı’nın çıkışı hikayesini anlatan sinevizyon gösterisi izlettirildi. Öğrencilerin seslendirdiği şiirlerin ardından program sona erdi.