KOSGEB tarafından işletmelerde istihdam edilecek 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunlarına da ‘Nitelikli Eleman İstihdamı Desteği’ sağlanacak.
KOSGEB tarafından daha önce sadece 4 yıllık fakülte veya yüksekokul mezunları istihdam nitelikli elaman istihdamı desteği sağlarken artık 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları da işletmelerde bu destekten yararlanabilecek.
KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, Nitelikli Eleman İstihdamı Desteği, işletme de son 12 (on iki) ay içinde istihdam edilmemiş yükseköğretim kurumundan mezun ve işletmede tam zamanlı olarak çalışacak eleman için verildiğini hatırlatarak, “ İşletme, destek üst limiti dahilinde aynı anda en fazla 2 Nitelikli Eleman için bu destekten yararlanabilir. Başvuru tarihi esas alınarak her bir elemana verilecek desteğin aylık üst limiti, 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları için bin 500 TL, 4 yıllık yüksekokul veya fakülte mezunları için 2 bin TL, yüksek lisans ve üzeri dereceden mezunlar için 2 bin 500 TL dir. Destek, istihdam edilecek her bir eleman için net ücret üzerinden hesaplanmaktadır. Program süresince desteğin üst limiti 50 bin TL’dir.” dedi.
Daha önce 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarının bu istihdam desteğinden yararlanamadığını artık onlarında bu destekten yararlanacağını vurgulayan Işık, “Destek kapsamında istihdam edilecek nitelikli elemanın, destek başvuru tarihinden önceki son 30 gün içinde istihdam edilmiş olması veya başvurunun kabul edildiği tarihten itibaren en geç 45 gün içinde istihdam edilmesi gerekir. Başka kurum/kuruluşlardan herhangi bir isim altında destek alınan elemanlar ile emekliler, yabancı uyruklular, işletme sahibi veya ortakları ile bunların anne, baba, kardeş, eş ve çocukları bu destek kapsamında istihdam edilemezler. Nitelikli elemanın; işten çıkarılması veya kendi isteği ile işten ayrılması durumunda, İşletme tarafından KOSGEB Yozgat Müdürlüğüne bilgi vermeleri gerekiyor. Nitelikli Eleman İstihdamı Desteği hakkında ayrıntılı bilgi KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alınabilir.” ifadelerini kullandı.