Türkiye’nin önemli tarım bölgeleri arasında yer alan Yozgat’ta patates ve soğan hasadı başladı.
Yozgat’ın Darıcı köyünde patates ve soğan hasadı başlarken, verimin yüksek olması çiftçinin yüzünü güldürüyor. Kalitesi ve lezzetiyle Yozgat’ta adeta marka haline gelen Darıcı Patatesi tarlada çuvallanıp satışa hazır gale getiriliyor.
Patates eken çiftçilerden Kadir Güler, bu sene patateste verimin yüksek olduğunu ancak fiyatları düşük olduğunu söyledi. 70 dönüm alanda patates ekimi yaptığını ifade eden Güler, “350 -400 ton ürün bekliyoruz .Kilosu 25 ila 40 kuruştan Mersine gönderiyoruz . Bu sene verim iyi fakat fiyatlarda biraz sıkıntı var. İnşallah bir dahaki senelere daha iyi olur. Bizim köyümüzde uzun yıllardır patates ekimi yapılır ancak son yıllarda hem köyümüzde hem Yozgat genelinde patates üretimi yapan çiftçi sayısı artıyor” dedi.
Soğan ekimi yapan Hacı Yalçın’da dönüme 5 kilo tohum attığını ve 35 ton ürün beklediğini ifade ederek, “Verim çok güzel rekor ama satışında endişemiz var. Fiyatta belirli bir standart yok . Hasadını yaptık piyasayı bekliyoruz. Şu anda maliyeti bize 50 kuruşa mal oldu. İhracat olursa bizim yüzümüz güler ihracat olmazsa yüzümüzde gülmüyor parada kazanamıyoruz” diye konuştu.