Yozgat’ın Sarıkaya ilçesi ve tarihi Roma Hamamı hazırlanan masal kitaplarıyla tanıtılacak.
Sarıkaya Belediyesi tarafından ilçenin tanıtımı için hazırlanan“Sarıkaya Masal Gibi” hikâye kitabı tanıtım toplantısı yapıldı. Mehmetoğulları Termal Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısına Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, daire müdürleri, okul müdürleri ve masal kitaplarının oluşturulmasında görev alan öğretmenler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Sarıkaya ilçesini tanıtmak için bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Özellikle ilçemizi çocuklara tanıtmak istedik. Bunun için de bir masal ekibiyle yola çıktık. İlçemizin figürlerinin de yer aldığı masalları kitap haline getirdik. Çocuklarımız inşallah Sarıkaya’yı masallarla öğrenmiş olacak. 7-12 yaş grubuna hitap etmekte olan masal kitaplarından 50 bin kitaptan oluşan 5 bin set basıldı. Masal kitaplarının yazılmasında görev alan ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, halkın içinde ki böyle küçük enerjileri beraberce oluşturup bir sinerji meydana getirmenin ve bunları toplumun yararına sunmanın büyük projeler kadar önemli olduğunu söyledi.
İlçenin tanıtımı için yapılan bu çalışmayı takdir ettiğini belirten Vali Yurtnaç, “Burada amatör bir ruhla başlayıp profesyonel bir iş çıkartılmış. Bu projeye başlanırken oturulup emek harcanmış ve Sarıkaya’nın tanıtımı amaçlanmış. Bu sadece Sarıkaya’yı tanıtmayacak, Yozgat’ı tanıtacak ve Türkiye’de ilklerden bir tanesi olacak. Yozgat inşallah önümüzdeki dönemlerde önce Türkiye’nin, sonra da dünyanın gündemine gelecek” dedi.
Sarıkaya’da bulunan tarihi Roma Hamamı’nın Yozgat ve Sarıkaya için çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan Vali Yurtnaç, “Ben Sarıkaya’ya ilk geldiğimde Roma Hamamını görünce gerçekten hayran oldum. Biz ilk etapta buraya turist çekmenin derdinde olacağız. Burası gerçekten çok önemli bir değer. Biz Yozgat Valiliği olarak burada yapılacak olan çalışmalara sonuna kadar destek vereceğiz. Şu anda Roma Hamamı’nın master planı yapılma aşamasında. Buranın tanıtımında, kazılarında, tesislerinde alt yapısını yapacağız. Bunların planlanması aşamasındayız şu anda. Roma Hamamı civarında kamulaştırma çalışmalarına da başladık. Konu, il genel meclisinden geçti. Çevreyi kamulaştıracağız, kamulaştırdıktan sonra koruma altına alacağız, daha sonra burada ki çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.
Yozgat’ın altındaki tarih deposunun gün yüzüne çıkarılması için arkeoloji fakültesinin kurulması gerektiğini kaydeden Vali Yurtnaç, “Yozgat’a derhal arkeoloji fakültesini açmamız gerekiyor. Çorum’da, Hattuşaş’ta civar illerde ne tarih varsa burada da o var. Yozgat’ın altı bir tarih deposu ve bizim bunu gün yüzüne çıkarmamız lazım. Sadece kısa vadede düşünüp buraya turist gelsin, cebimize para girsin diye düşünmeyeceğiz. Dünya mirasına buradaki tarihi kazandıracağız. Bizden önceki medeniyetlerin neler yaptığını öğreneceğiz, ne şekilde yaşadıklarını öğreneceğiz ve kendimize bir yol açıp güzellikleri ortaya çıkaracağız” ifadelerini kullandı.