Sorgun Belediyesi tarafından yürütülen ’Temiz Çevre, Temiz Sorgun’ faaliyetleri kapsamında, şehrin muhtelif yerlerine yeni çöp kovaları ile dış mekan sigara küllükleri yerleştiriliyor.
Sorgun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri dekoratif çöp kovalarını Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere kentin belirli noktalarına takmaya başladı.
Özellikle sigara izmaritlerinin yol ve ağaç kenarlarına atılmasından dolayı gelen şikayetleri değerlendiren temizlik ekipleri, yeni yapılan dış mekan sigara küllüklerini de cadde üzerlerine yerleştiriyor.
Görüntü kirliliği oluşmaması için vatandaşlarımızın bundan böyle cadde üzerinde bulunan küllükleri kullanmaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyen Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, “Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince şehrimizin cadde ve sokaklarının daha temiz olması için yeni çöp kutuları montaj çalışmalarına başlanıldı. Ekipler şehrimizin önemli noktalarına kaldırım kenarlarına çöp kovalarının montaj çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.
Başkan Şimşek, estetik görünümlü yeni çöp kovalarının onlarca örnek arasından titizlikle seçildiğini ifade ederek, “Yeni aldığımız çöp kovalarını esnafımız ve vatandaşlar da zarif buldu, beğendi. Bu kovalar sayesinde çöpler eskiye oranla daha derli toplu bir biçimde toplanacak, şehrimiz daha temiz görünüme kavuşacaktır” diye konuştu.