İstanbul’da faaliyet gösteren Sorgun Düşünce Kulübü’nün geleneksel olarak her yıl düzenlediği kahvaltılı toplantısının 6’ıncısını Sorgun Şahbazlar Tesislerinde yaptı.
Toplantıya Sorgun Belediye Başkanvekili Besim İlbaş, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Demirer, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden Prof Dr. İhsan Bulut, SDK-Sorgun Düşünce Kulübü Başkanı Abdullah Alpaydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, kulüp üyeleri ve davetliler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını SDK- Sorgun Düşünce Kulübünden Fatih Şahbaz yaptı. SDK hakkında bilgi veren Şahbaz, İstanbul’da bir grup üniversite mezunu Sorgunlu ile bu kulübü kurduklarını, bu birlikteliğin tüzel kişiliği olmadığını tamamen gönüllülük esasıyla çalıştığını söyledi.
Amaçlarının Sorgun hakkında kültür, edebiyat, sosyolojik olarak düşünce üretmek ve bunu herkesle paylaşmak olduğunu kaydeden Şahbaz, SDK’nın özgün yapısı ve anlayışıyla Sorgun’dan çıkış yaparak faaliyet gösterdiklerini ifade etti.
Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanvekili Besim İlbaş’da Sorgun’un çok zengin termal potansiyeli olduğunu belirterek, “Hızlı tren, havaalanı gibi büyük projelerin ilçenin kalkınmasına hız verecektir. Yozgat Sorgun arasına ikinci bir organize sanayi yapılacak olması hem Yozgat’ın hem de Sorgun ilçemizin gelişip kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. İnşallah kulüp üyelerimizde bu organize sanayi bölgesine yatırımcı gelmesi konusunda üzerlerine düşen görevin en iyisini yapacaklardır” diye konuştu.
Toplantı öğretim üyelerinin konuşmaları ve karşılıklı fikir alış verişinin ardından sona erdi.