Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sorgun Merkez Müdür Vekili Selim Alpaydın ve beraberindeki SGK personeli, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette SGK çalışmaları hakkında bilgi veren Sorgun SGK Merkez Müdür Vekili Selim Alpaydın, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nın, 2006 yılı Mayıs ayında tek çatı altında toplayan 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Sosyal Güvenlik Kurumu olarak vatandaşlara hizmet sunmaya başladıklarını söyledi. Alpaydın, “Sosyal Güvenlik Haftası süresince, kurum içinde ve dışında vatandaşların katılımını da sağlayarak, sosyal ve kültürel alanda çeşitli etkinlikler düzenlemek suretiyle, vatandaşlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz” dedi.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, kendilerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “İnsanların hayatları boyunca yaşam kalitelerini etkileyen en önemli sebeplerden birisi de sosyal güvencedir. Güçlü ve sağlıklı bir toplum olmanın ön koşulu, Ailenin korunması ve güçlendirilmesi ile mümkündür. Yani bir devletin sosyal güvenlik sistemi ne kadar ileri düzeyde ise, vatandaşları da o kadar mutlu ve huzurlu demektir. İnsanların doğumundan ölümüne kadar hayatlarını güvence altına alan SGK, aynı zamanda kayıt dışı istihdam ile mücadele ederek haksız rekabeti önlemekte ve işçinin alın terine önem vermektedir. Ben ziyaretinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyor, başta kurum çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyorum” dedi.