Zengin yer altı kaynaklarına sahip olan, Yozgat’ın Sorgun Belediyesi tarafından 2006 yılında yaptırılan tam otomasyonlu jeotermal enerji sistemi çevre illere örnek olacak. Sivas Valiliği, Sivas Kaymakamlığı ve Sivas Belediyesinin kurduğu ortaklık için Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i makamında ziyaret eden Yıldızeli Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan, İl Genel Meclis Üyesi Nazif Arar, İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürü İbrahim Duran, Sivas Belediyesi Jeoloji Mühendisi İbrahim Evci kurmak istedikleri sistem için inceleme yaparak ve bu konuda Başkan Şimşek’ten görüş ve öneri aldılar.
Sorgun Belediyesi olarak jeotermal enerji sistemlerinin örnek olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Şimşek,” Türkiye’nin en modern ısıtma sistemi bizde diye iddia ediyoruz. Çünkü iller bankası kredisi kullandık. Ve bizde tam otomasyon istediler. Bilgisayarlı ısıtmayı ilk defa biz yaptık. Ve başarıyla uyguladık. Sorgun Büyük Termale 13 litre veriliyor, 4,5 litre Lokman Hekim Kaplıcaları var ona veriliyor, 3 litrede Bedirbaba kaplıcalarına 20,5 litre yani bizim elimizde şuanda 90 litre suyumuz var. 89,5 litre bir termal tesis, 13,5 litreden komple termal tesis çalışıyorsa yani 6-7 tane komple termal tesis yapabilecek müteşebbise yetebilecek elimizde su var. Kurduğumuz sistemin ilgi görmesi ve örnek alınması beni mutlu ediyor ve de gurur duyuyorum. Geçmişte kim ne yapmış diye takip eden durumdayken şimdi takip edilen örnek alınan bir belediye haline geldik bu azımsanmayacak bir emeğin sonucudur. Elimizdeki tüm imkanları vatandaşımızın refahı için kullanıyoruz bunun bize geri dönüşü de çok güzel.” İfadelerini kullandı.
Sivas’tan gelen heyete jeotermal ısı sistemleri ile ilgili bilgi verip, ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren başkan şimşek Sorgun Belediyesi ihtiyaçları olan desteği sağlayacaklarını söyledi.