Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı KOSGEB-KOBİGEL Projesi teklif çağrısı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
TSO salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, KOBİGEL Projesi ile 300 milyon liralık destek verecek olan KOSGEB’den gerekli şartları sağlamaları hakkında bu projeden faydalanabileceklerini söyledi. Arslan, “KOSGEB, ülkemiz plan programlarında belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi için, yeni hazırlamış olduğu KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk proje teklif çağrısına çıkıyor. Proje teklif çağrılarına, imalat sanayinin yüksek-orta yüksek ve düşük-orta düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmeler başvuruda bulunabilecekler” dedi.
KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ’ler, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacaklarını vurgulayan Arslan, “ Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabilecek. Ayrıca 3. 4. 5. ve 6. Bölgelerde İmalat Sanayinin sadece düşük-orta düşük teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’ler proje başvurusunda bulunabilecekler. İmalat Sanayi KOBİ’lerine, proje kapsamında yerli makine-teçhizat alması durumunda yüzde 15 oranında ekstra destek verilecek. Başvuru tarihi ise 1 Nisan-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacaktır” diye konuştu.
Toplantıya yoğun ilgi gösteren işletme temsilcileri konuşmaların ardından Oda Başkanı Arslan’dan geniş bilgi aldı.