Yozgat’ın Sorgun ilçesinde ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri sürüyor.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Sorgun Belediye Kültür Salonunda ‘Tevhit ve Vahdet İnancı’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanvekili Hüseyin Başboğaoğlu, Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz, Sorgun Müftüsü Hasan Görer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Sorgun Yeni Camii Müezzinini okuduğu kuran-ı kerim tilavetinin ardından, Sorgun Müftüsü Hasan Görer, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini sürdürdüklerini söyledi. Daha sonra konuşan Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Hz. Muhammed (SAV) insanlığın en karanlık çağlarında bir güneş gibi doğup bir dünyaya hak ve adaleti, hürriyet ve eşitliği, insan onuruna yakışan yaşama biçimi öğreterek insanlığın gönüllerine kazıdığını belirterek, “ Yüce Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde sizlerle birlikte olmaktan manevi hazzı içerisindeyim. Bu vesile bütün İslam aleminin kutlu doğum haftasını kutluyorum” dedi.
Konferansı veren Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz, her Müslüman’ın Hazreti Muhammed’in (SAV) daha iyi tanıması ve anlaması gerektiğini ifade ederek, “Peygamberimizin hayatının, örnek kişiliğinin, düşünce dünyasının ve yüce dinimizin tevhit ve vahdet anlayışının anlatılacağı Kutlu Doğum Haftası, Peygamber Efendimizi daha yakından tanımamıza vesile olacaktır. Yüce Allah’ın yeryüzüne gönderdiği son elçi olan sevgili Peygamberimiz, insanların en hayırlısı, en aydınlık düşüncelisi ve hakikatin sadık emanetçisiydi. Barış dini İslam, O’nun aracılığıyla insanlığa tebliğ edilmiştir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş tarafından Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz’a günün anısına plaket verildi.