Sorgun Gençlik Derneği (SORGED)’nin ortak olduğu, Polonya Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Erasmus+ KA1 Gençlik Değişimleri Programı kapsamında 31 Temmuz-08 Ağustos 2016 tarihleri arasında Polonya’ya giden kente gençler döndü.
Projede amaçlarının farklı kültürlerden gelen katılımcıların çözümler için diyalog kurmak ve birlikte çalışarak, kültürlerarası diyalog, ırkçılık ve günümüzün İslamofobi ye karşı çözümler aramak olduğunu belirten Proje Sorumlusu Halil Uğuz,“10 arkadaşımız projeye katılarak bu konularda farklı çalışmalar ve aktiviteler yaptılar. Son bir yılda farklı ülkelere derneğimizi temsilen toplamda 46 genç farklı projelere katıldı. Yine Kasım ayında 3 arkadaşımız Avusturya’ya gidecek. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan hatta Yozgat’ta da gittikçe sayıları artan Suriyeli mültecilerin sorunları ele alınacak. Bu projeye başvurular devam ediyor” dedi.
Grup lideri olarak katılan Berkay Kayhan ise bu projede Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Polonya gibi ülkelerin kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade ederek,“Aynı zamanda projenin yapıldığı Zakopane’ye giderken 2 farklı ülke ve 4 farklı şehir gördük. Gündemde olan konulardan dolayı katılımcıların en çok merak ettiği ülke olduk. Türk gecesi yaparak Türkiye hakkında hazırladığımız slaytlarla bilgi vererek akabinde Türkiye’den getirdiğimiz çiğ köfte, Kayseri mantısı, lokum, cezerye, kına Türk kahvesi, leblebi, Türk çayı gibi kültürel ögelerimizi sunduk.” diye konuştu.