Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), çalışmaları Yozgat il sınırları içerisinde aralıksız sürüyor. Doğudan Batıya doğru boru hattı döşeme çalışmaları sürerken çalışmalar Yozgat merkeze bağlı Lök köyüne ulaştı.
Türkiye ve Azerbaycan tarafından ortaklaşa yürütülen projelerin enerji alanındaki en önemli temsilcilerinden biri olan TANAP Projesi’nin Yozgat il sınırları içerisindeki çalışmalar hızla devam ediyor. Boru hattı doğudan batıya doğru hızlı bir şekilde ilerlerken, Yozgat il sınırları içerisindeki çalışmalar da aralıksız sürüyor. TANAP’a ait çalışmaların yürütüldüğü Doğankent şantiyesine gelen borular hattın geçeceği alanlara yerleştirilirken, boru döşeme çalışmaları Yozgat’ın Lök köyüne kadar ulaştı.
Avrupa’nın ve Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacını karşılamayı bunun yanı sıra bölgede gaz çeşitliliğinin sağlanmasını hedefleyen dev bir proje olan TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan’ın Posof ilçesi Türkgözü Köyünden başlayarak Yozgat’ın içerisinde yer aldığı 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son buluyor. Projede Avrupa ülkelerine doğalgaz aktaracak olan Trans Adriatic Pipeline Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacaktır. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğalgaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacak.