Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan Tarihi Roma Hamamı’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınması için çalışma başlatıldı.
Turizm ve Tanıtma Platformu (TÜTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız, Vali Kemal Yurtnaç’ı ziyaret ederek Tarihi Roma Hamamı ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yıldız, konu hakkında üzerlerine düşen tüm sorumluluğu yerine getireceklerini ve Roma Hamamının UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine daha sonra da asıl listeye girmesi için tüm çabayı göstereceklerini söyledi.
Vali Kemal Yurtnaç ise, Roma Hamamının hem ülke genelinde hem de uluslararası platformda tanıtımının yapılması için Yozgat Valiliği olarak tüm çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, “Yozgat Valiliği öncülüğünde, Turizm ve Tanıtma Platformu (TÜTAP) tarafından yürütülen ‘Dünya Kültürel Mirası Listesinde Türkiye’ projesi kapsamında Sarıkaya ilçesinde bulunan Tarihi Roma Hamamı ile ilgili UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesine alınması için süreç başlatılmış durumda. 2017 Mart ayında UNESCO toplantısında Tarihi Roma Hamamının bu listeye alınması için tüm girişimlerde bulunacağız” dedi.
Roma Hamamının UNESCO listesinde olmasının ilimizin tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade eden Yurtnaç, “Kültür ve tabiat varlıkları açısından son derece önemli olan ülkemiz, zengin ve büyük bir kültürel potansiyele sahiptir. Ülkemiz arkeolojik zenginliklerimiz açısından başka hiçbir ülkeyle kıyaslanamayacak kadar emsalsiz bir hazine niteliğindedir. Bu hazineler içerisinde Roma Hamamı da büyük önem taşımaktadır. Burada yapılan kazı çalışmalarının genişletilmesi ve UNESCO listesine girmesi ile hem ülkemiz hem de ilimiz için büyük bir prestij olacaktır” diye konuştu.