Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Sorgun esnafıyla iftar yemeğinde buluştu.
Sorgun Safa Büyük Termal Otel’de verilen iftar yemeğine AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, İl Genel Meclis Başkanı Hacı Şahbaz, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçe başkanları, kredi kefalet kooperatifi başkanları ve Sorgun esnafı katıldı.
Yaklaşık bin esnaf ve sanatkarın katıldığı iftar yemeğinde konuşan Akgül, “Esnaf ve sanatkar ülkemizin temel direği, onun içinde en fazla destek verilmesi gereken bir kesimdir. TESKOMB olarak biz esnaf ve sanatkarımızın beklentilerini en üst seviyede yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak şu kadarını söyleyeyim ki Kredi Kefalet Kooperatifleri yaklaşık 100 yıldır kredi veriyor. Ama gel gör ki 2000 yılında tüm Türkiye genelinde verilen toplam para 150 milyon TL iken, şimdi biz bu rakamı yalnızca Sorgun’daki esnaf ve sanatkârımıza veriyoruz. Bunun bir tek sahibi var, bunu başaran bir tek insan var o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Esnaf ve sanatkarımızı bu noktaya getiren kendisi olmuştur. Nasıl sahip çıktığını bir küçük örnekle ifade etmek isterim. 1999 yılında, 2000 yılında Türkiye’nin devlet bütçesi 20 katrilyondu. Şuanda esnaf ve sanatkârımızın sadece bütçesi 20 katrilyon. Bu küçük örnekle Türkiye’nin geldiği nokta ve esnaf sanatkarımızın durumu apaçık ortadadır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun.” diye konuştu.
Sorgun’un Yozgat genelinde özelliği olan bir ilçe olduğunu ifade eden Akgül, “Çünkü Sorgun esnaf ve sanatkarı çalışkan. Bu konuda kooperatifimizden faizsiz önemli paralar kullanıyorlar. Bu da ticaretlerinde gelişime büyük katkısı oluyor. Helali hoş olsun. Hükümetimizin istikrarı bu şekilde devam ettiği sürece bizlerin birlikteliği devam ettiği sürece kazanan bu memleketin insanları olacaktır.” ifadelerini kullandı.