Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi tarafından açılan ‘TÜBİTAK ve ARGE Proje yazma’ eğitimini tamamlanan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) salonunda düzenlenen sertifika törenine Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız ve kursiyerler katıldı.
ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız, ORAN Kalkınma Ajansı Türkiye’de 26 Kalkınma Ajansından biri olarak Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta faaliyet gösterdiğini belirterek, “Ajansımız bölgenin kalkınması için verdiği mali desteklerin yanında kurumların ve kobilerin kurumsal kapasitelerini artırma amacıyla çeşitli organizasyonlar ve eğitimler de düzenlemektedir. Bölgede nitelikli projelerin artması amacıyla bugün düzenlenen TÜBİTA - ARGE projeleri yazma eğitim son bulmuştur” dedi.
Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık’da, proje hazırlamada eğitimlerin önemli olduğunu belirterek, “Bu eğitimler sayesinde proje sayımız artıyor. Bu eğitime en az 50 kişi katılması gerekirdi, 22 kişi katıldı. Artık her kurum proje alıyor. O yüzden bu eğitimleri alıp proje hazırlamanın önemi de artıyor. Bu eğitime katılan tüm girişimcilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kursiyerlerin sertifikaları verildi.