Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde bulunan eski maden sahasını da kapsayacak şekilde planlanan ’EKO Park Proje’ alanında incelemelerde bulundu.
Ekopark projesinin bölge ve ülke turizmi ile ekonomiye önemli katkılar sağlayacak proje olduğunu belirten Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Coşkun, “Kömür üretimi tamamlanan sahanın ekonomiye kazandırılarak rehabilite edilmesi gerekmektedir. Burada yaklaşık 90 derece sıcaklığında çok kaliteli termal su bulunmaktadır. Burada beş yıldızlı oteller yapılmış, termal tesisler açılmış durumda yıllardır hizmet veriyor. Ancak biz 1 milyon 400 bin metre karelik bu alanımıza çok güzel dünyanın pek çok ülkesinde örneği olan bir EKO Park Projesi hazırlattık. Buraya yatırımcı bekliyoruz. Yerli ve yabancı yatırımcılarla termal hastane, devre mülkler, göletler, festival alanları, anfi tiyatro, çocuk alanları, düğün salonları gibi hatta özellikle engelli çocukların rehabilite edilmesinde faydalanılacak bir tesis planlandı" dedi.
Proje ile ilgili yerli ve yabancı kuruluşlarla görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Coşkun, “Şirket olarak yatırımın bir an önce yapılması için her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bu çalışmalarda da bizi en çok motive eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bey’in, Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bey’in her gün bir yerde yatırım yapıyor olması, her gün bir yerde açılışa koşuyor olmaları bizim de eski milletvekilli kimliğimiz bir genel müdür kimliğimiz akademi kimliğimizle böyle bir projeyi yapıp ülkemize ve bölgemize kazandırmayı bizi teşvik ediyor. İnşallah yakın bir zamanda temelleri atılıp burada çok güzel tesisler ortaya çıkacak” diye konuştu.