Yozgat’ta 19 Eylül Gaziler Günü düzenlen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreni, Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunlup İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel yaptı.
Törene Vali Kemal Yurtnaç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Yozgat Şehit ve Gaziler Dernek Başkanı Nedim Elmalı daire müdürleri, askeri personel, gaziler ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.
Törenin ardından Yozgat Valisi Yurtnaç ve beraberindekiler Yozgat Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.
Şehit yakınları ve gazilerimizle bir süre sohbet eden Vali Yurtnaç, “15 Temmuzdan sonra 2 bin 200 kişi vatanı uğruna gazi oldu. Devlet olarak millet olarak bize yakışan onlara saygı duymak. Fiili olarak da onların kamudaki işlerine yardımcı olmak bizim en önemli görevlerimizden bir tanesi. Biz bu insanlara gerekli saygı ve özeni göstermezsek devletin samimiyetine yakışmaz. Bedel ödemiş insanlara toplumun her bireyin saygı duyması lazım” dedi.
Daha sonra Yozgat Valisi Yurtnaç, Nohutlu Tepesi Bilal Şahin Sosyal Tesislerinde gazi ve şehit yakınlarıyla yemekte bir araya geldi. Avrupa ve Dünya güreş şampiyonu, olimpiyat ikincisi milli güreşçi Rıza Kayaalp’te gazileri yalnız bırakmadı. Milli Güreşçi Kayaalp, gazi ve şehitler için ne yapılsa az olduğunu ve her zaman gazi ve şehit yakınlarının yanında olduklarını söyledi.