Yozgat Belediyesi Ramazan ayı süresince 14 bin kişiye iftar yemeği verdi.
Yozgat Belediyesi Ramazan süresince iftar çadırında günlük vatandaşlara iftar verirken ayrıca mahallerde de düzenlediği iftar programlarıyla 14 bin kişiye iftar yemeği verdi.
Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirten Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Belediye olarak dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdik. Ramazan süresince aş evimizden ihtiyaç sahibi insanlarımıza gıda ve ekmek yardımlarımız sürdü. Bunun dışında iftar çadırımızda günlük en az 200 kişiye iftar yemeği verdik. Yine mahllelerimizde 7 ayrı iftar yemeği düzenledik. Toplamda 14 bin kişiye iftar yemeği verdik” dedi.
Belediye olarak Cumhuriyet Meydanında her akşam Ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan Başkan Arslan, “Milli ve manevi değerlerimizin ön planda olduğu hassasiyetler gözetilerek etkinliklerimiz oldu. Konaklarımızı açtık kadınlarımız burada Kuran’ı kerim okudu, dini sohbetler yaptı” diye konuştu.
Ramazan ayı süresince düzenlenen etkinliklere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğine değinen Başkan Arslan, “Halkımız iftardan sahura kadar vakitlerini şehir merkezinde geçirdiler. Birbirleriyle sohbet ettiler. Bu canlılık esnafımıza da olumlu olarak yansıdı. Vatandaşlarımız alış verişlerini yapıp, esnafımıza da büyük oranda katkısı oldu. Bu etkinlikle şehrimizde sosyal hayat canlanmış oldu. İlçelerimizden de insanlar etkinliklerimize katılmak için Yozgat’a geldi. Hatta il dışından insanlar bayram için daha erken gelerek oruçlarını Yozgat’ta tuttular. Halkımız rahat ve huzur içerisinde Ramazan ayını tamamladı. Bütün halkımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.