Yozgat Belediyesi Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi 300 aileye gıda yardımında bulundu.
Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, belediyelerin görevinin sadece yol, su kanalizasyon yapmak olmadığını, asli görevlerinin yanında sosyal faaliyetlerin de çok önemli olduğunu söyledi. Sosyal belediyecilik anlamında birçok çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Karslıoğlu, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın rahat bir Kurban Bayramı geçirmesi için bayram öncesi 300 ailemize gıda paketi yardımında bulunduk. Gıda paketleri 7 kişilik aileler için A grubu, 5 kişilik aileler için B grubu, 3 kişilik aileler için ise C grubu şeklinde sınıflandırdık” dedi.
Belediyenin yine günlük 3 bin kişiye ekmek yardımında bulunduğunu ifade eden Karslıoğlu, “Kurban Bayramı tatilinde fırınların kapalı olmasından dolayı vatandaşlarımız mağdur etmemek için kurban bayramında üç günlük ekmeğini önceden vereceğiz. Yemek yardımında bulunduğumuz vatandaşlarımıza da bayram öncesi iki günlük yemeklerini ulaştıracağız. Amacımız vatandaşlarımızı bayramda mağdur etmeden sıkıntısız bir bayram geçirmelerini sağlamaktır” diye konuştu.
Kimsesiz ve bakıma muhtaç olan 60 ailenin ev temizlik işlemlerini belediye olarak sürdürdüklerini vurgulayan Karslıoğlu, “Bayram öncesi bu ailelerimiz ev temizliğini yine yaptırıyoruz. Ayrıca bu ailelerimizin kimsesiz olduğunu hissettirmemek için Kurban Bayramında belediye personelimiz bu ailelerimize ziyarette bulunacak” şeklinde konuştu.
Karslıoğlu, bayram sonrası okulların açılacağını belirerek, “Yine ihtiyaç sahibi 300 ailemizin çocuklarına kırtasiye yardımında bulunacağız. Belirlenen bu ailelerimize kırtasiye yardımları evlerine ulaştırılacak. Bu yardımların yapılmasında bize büyük destek sağlayan başkanımız Kazım Arslan Bey’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.