Hentbol Erkekler Süper Ligi’nin yeni temsilcilerinden Yozgat Bozokspor’un bir ay süreli Ankara kampı sona erdi.
Yozgat’a dönen kırmızı siyahlı ekip, basın mensuplarıyla bir araya geldi, ardından da Türkiye Kupası ilk tur eleme müsabakaları için Tokat’a hareket etti.
Yozgat Bozokspor Başkanı Cenker Doğan, Antrenörler Rıfat Şahin ve Adem Kızılay ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, takım hakkında genel bilgi verdi. Başkan Doğan, 3 yıl süren bir serüvenin ardından Süper Lig’de mücadele etmeye başladıklarını hatırlatarak, lig tescilinin gecikmeli yapılması nedeniyle transferde geç kaldıklarını, ancak iyi bir ekip oluşturduklarını söyledi. Ankara’da katıldıkları turnuvada takımı yakından tanıma imkanı bulurken, Türkiye Kupası’nda da hem turu geçmeyi hem de takımı daha yakından tanımayı amaçladıklarını ifade eden Doğan, “Kısa sürede gelinen bu noktada var olan eksikliklerimizi de gidermeye çalışıyoruz. Bir taraftan iyi bir takım oluşturma yönünde görüşmeler temaslar yaptık, diğer taraftan da altyapı ve tesisleşmeye yönelik projeler ürettik. Önümüzdeki dönem içerisinde de bunları hayata geçirmek üzere adımlar atacağız.” dedi.
Başkan Cenker Doğan, ligde sponsoru bulunmayan, herhangi bir kuruma bağlı olmayan kulüp olduklarını, bu nedenle kendi yağları ile kavrulmaya çalıştıklarını, takım formasında dahi reklamın bulunmadığına değinerek, “Yozgat’ta hiçbir kurum ve kuruluş bize destek sağlamadı. Ne belediye ne de özel idareden bir destek almadık. Biz bu sporun sevdalısıyız ve bu sporu Yozgat’ta yürüteceğiz. Şuanda Yozgat hentbol’de en yüksek yerdedir. Halkımızı maçlarımıza davet ediyor ve takımlarını desteklemelerini istiyoruz.” diye konuştu.
Daha önce Milli Takımlarda da görev yapan ve bu sezon kırmızı siyahlı ekipte görev yapacak olan Antrenör Rıfat Şahin, Avrupa’da sadece İsveç Milli takımında 2 Baş Antrenör görev yaptığını belirterek, “Bildiğim kadarıyla başka da yok, sadece Avrupa’da değil dünyada da 2 Baş Antrenör tarafından çalıştırılan takım bulunmuyor. Türkiye’de ise ilk Yozgat Bozokspor’da 2 Baş Antrenör görev yapacaktır” dedi.
Yozgat Bozokspor Antrenörü Rıfat Şahin, takımın gecikmeli olarak kurulmasına karşın, kendi ülkelerinde milli takımda forma giyen yabancı oyuncularla birlikte birçoğu milli olmuş, karakterli, Yozgat’ın yapısına uyum sağlayacak, başarı için ter dökecek bir kadro oluşturduklarını söyledi. Şahin, “Ankara’da bir ay süreli kamp yaparak, sezona hazırlandık. Günde 4 antrenman yaparak, sezona geç girmenin vermiş olduğu dezavantajı avantaja dönüştürmeye çalıştık. Sonrasında ise katıldığımız turnuvada oynadığı 5 karşılaşmada takımımızı tanıma imkanı bulduk. Şunu gördüm ki; iyi bir kadroyuz, iyi mücadele veriyoruz. Bu takımla biz önce Türkiye Kupası’nda gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz, sonrasında da çok iddialı olacak ama bu takım taraftarlarımızın da desteği ile içeride maç kaybetmeyecek, dışarıda da önemli maçlar kazanacaktır.” diye konuştu.
Antrenör Adem Kızılay da, takımda ilk kuruduğu günden itibaren görev aldığını hatırlatarak, kısa sürede gelinen bu noktada sorumluluklarının bilinciyle hareket ettiklerini, Tokat’ta oynanacak ilk tur eleme müsabakalarını geçerek, daha çok iyi işlere imza atacaklarını ifade etti.