Yozgat Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı büyük beğeni topladı.
Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda 32 proje sergilendi.
Bilim fuarının açılışında konuşan Okul Müdürü Ayşe Yaşar, okulda eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verdiklerini söyledi. Öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan TUBİTAK Bilim Fuarında çok güzel eserlerin olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Ayşe Yaşar, “Burada 32 projemiz sergilendi. Öğrencilerimiz araştırdı, öğretmenlerimizde rehberlik ettiler ve çok güzel bir etkinlik oluşturduk. En büyük etkinliğimizde edebiyat sokağımız oldu. Bu fuarımız Cuma gününe kadar 3 gün sürecek. İlimizdeki okullarımızdan da çok büyük ilgi var, öğrenciler gelerek sergileri stantları geziyorlar” dedi.
Bilim fuarında okulda yapılan yöresel yemeklerden misafirlere ikram ettiklerini ifade eden Yaşar, “Yöresel yemeklerimiz konusunda bir projemiz vardı. Yozgat’ımızın yöresel yemeği olan arabaşı yemeğimizin çorbasını ve hamurunu misafirlerimize sunduk. Çok güzel bir sergi oldu. Amacımız öğrencilerimizin becerilerini, başarılarını ortaya çıkarmaktı, sanırım bunda da başarılı olduk. Ben bu vesile ile öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor kutluyorum” diye konuştu.
Davetliler stantları gezerek öğrenci ve öğretmenlerden bilgi alırken kendilerine ikram edilen arabaşı yemeğini de tattı.