Yozgat Milli Eğitim Vakfı İlkokulu 1/A ve 1/D sınıfı öğrencileri Alparslan Türkeş Huzurevi’nde kalan yaşlıları ziyaret etti.
Öğretmenleriyle birlikte Alparslan Türkeş Huzurevi’nde bulunan yaşlıları ziyaret eden Yozgat Milli Eğitim Vakfı İlkokulu 1/A ve 1/D sınıfı öğrencileri huzurevi sakinlerinin neşe kaynağı oldu. Yaşlılara çiçek verip sohbet eden öğrenciler, kısa sürede olsa huzurevi sakinlerini mutlu etti.
1/D Sınıfı Öğretmeni Sinan Sarı, çocuklara, büyüklere sevi ve saygıyı öğretmek, huzur evinde kalan yaşlıları da yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, “Huzurevinde kalan yaşlılarımızı, kimsesiz vatandaşlarımızı ziyaret etmek ve onların yalnız olmadığını hissettirmek, sosyal bir sorumluluktur. Bizde bu sorumluluğumuzu yerine getirmek istedik” dedi.
1/A Sınıfı Öğretmeni Murat Kaya’da, Eğitimin yanı sıra öğrencilere, yaşlılara olan saygı ve sevgiyi aşılamaya çalıştıklarını bu sebeple de huzurevini ziyaret ettiklerini söyledi.
Öğrencilerimizin ziyaretlerinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden yaşlılarda, çocukları görünce kendi torunlarını, kendi çocuklarını görmüş gibi olduklarını belirterek, ziyaretlerinden dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
Öğrencilerden Selin Ertuğrul, huzurevine gelmekten mutlu olduklarını belirterek, “Burada dedeleri ve nineleri gördük. Onların ellerini öptük çiçek verdik. Onlarda bizi sevdiler, mutlu oldular” diye konuştu.