KOSGEB Yozgat Müdürlüğü ile OSB Müdürlüğü işbirliğinde KOBİ-GEL-KOBİ Gelişim Destek Programı Bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya KOSGEB Yozgat Müdürü Mustafa Işık, OSB Müdürü Erdoğan Öztürk ve Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmelerin yetkilileri katıldı. OSB Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda KOSGEB Yozgat Müdürü Mustafa Işık, katılımcılara destek programıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.
KOBİ-GEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen Proje Teklif Çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ’leri, Karar Kurulu tarafından yapılacak değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacaklarını ifade eden Işık, “Proje Teklif Çağrıları için Yozgat genelinde İmalat Sanayinin hem Orta-Yüksek ve Yüksek teknoloji hem de İmalat Sanayinin Düşük-Orta Düşük teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren İşletmeler proje başvurusunda bulunabilecektir. Kalkınmada öncelikli 5.bölgede yer alan Yozgat’ta destek oranı yüzde 80’dir. İmalat Sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lere, proje kapsamında Makine - Teçhizat giderleri için, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 13.09.2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan SGM 2014 /35 Sayılı Yerli Malı Tebliğine uygun olarak alınmış yerli malı belgesi ile teşvik edilmesi durumunda destek oranlarına yüzde15 oranında ilave destek verilecektir.” diye konuştu.
KOBİ-GEL-KOBİ Gelişim Destek Programına başvuru yapacak, işletmelerinin 2014 ve 2015 yılı KOSGEB KOBİ Bilgi Beyannamelerinin Onaylı olması gerektiğini kaydeden Işık, işletmelerin 6 Mayıs tarihine kadar www.kosgeb.gov.tr adresinden işletme kullanıcı adı ve şifresi ile yapılabileceğini ifade etti.
Toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.