Yozgat Sürmeli Etkinlileri kapsamında fidan dikimi ve çöp toplama etkinliği düzenlendi.
Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen Sürmeli Etkinlikleri çeşitli programlarla sürüyor. Etkinlik kapsamında kentpark yolu üzerinde fidan dikimi ardından da katılımcılar cadde üzeride çöp toplayarak Cumhuriyet Meydanına kadar yüründü.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sürmeli etkinliklerinin sadece eğlenceye yönelik etkinlikler olmadığını belirterek, “ Sanat ve sosyal boyutu önde olan etkinliklerdir. Bu manada her gün farklı etkinlikler yapıyoruz. Bugün ağaç dikimi ve çevre temizliği ile ilgili etkinliğimiz oldu. Burada yapmak istediğimiz şehre katkı sunmak ve yeşil Yozgat için katkı sunmaktır. İnsanlarımıza önder olmaktır. Ağaç dikiminin farkı Yozgat’ta meyvecilik projesi başlatıyoruz. Bundan sonraki dönemde boş bulunan bütün alan ve parklara bol miktarda meyve fidanı dikeceğiz. İnsanlarımız hem gölgesinde dinlensin hem de yemişinden istifade etsinler. Bu sene bin tane meyve ağaçları dikeceğiz. Hedefimiz yemyeşil yaşanabilir bir Yozgat” dedi.
Bu tür etkinliklerle halk üzerinde bir bilinç oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Arslan, “İstiyoruz ki yaptıklarımıza sahip çıksın. Burada birileri her ne kadar yapılan işleri küçümsemeye çalışsa da biz işimizi yapmaya devam edeceğiz. Güzellikler içerisinde güzellikler koymaya devam edeceğiz. İsterdik ki biz bugün burada çok daha fazla STK’lar olsun. Muhtarlarımızı, belediye meclis üyelerimizi bugün burada görmek isterdik. Çünkü Yozgat için bir şey yapılıyor. Hiç kimse olmasa da tek kişi olsak da bu işleri yapmaya devam edeceğiz. Taş üstüne taş koyacağız. Şehrimizi yaşanır bir şehir haline getirmek için çalışacağız “ diye konuştu.
Etkinliğe Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner ve öğrenciler katıldı.