Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’na katılan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, burada yaptığı konuşmada, Yozgat’ın göç sorununu dile getirdi.
TOBB Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları, meclis başkanlarının katıldığı programda konuşan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Yozgat’ın sürekli göç verdiğini söyledi. Özışık,” Ülkemizi, Türkiyemizi bir eve benzetecek olursak, İstanbul dış dünyaya açılan kapısı. Karadeniz ve Doğu Anadolu çatısıdır. Ege, Harran, Trakya ve Çukurova bahçesidir. Antalya, Nevşehir ve Pamukkale misafir odasıdır. Hatay, Adana, Urf’a ve Bursa mutfağıdır. Örnekleri artırabiliriz. Tüm renklerimizle 15 Temmuz’da bir olduk. Biz bir olunca ne FETÖ ne PKK, kan kokusu almış köpek balığının bile yanlarında daha masum kalacağı, petrol kokusu almış tüm canavarlar üstümüze gelse hepsinin tek kalmış dişlerini Allah’ın izni ile söker atarız” dedi.
’Temelin ana parçası’ diye tarif ettiği Yozgat’ın büyük bir problemi olduğunu dile getiren Özışık, "2 saatte 3, bir günde 36, bir ayda bin 80, bir yılda 12 bin 960 Yozgatlı göç ediyor. Konuşma sıram için 4 saat bekledim. Bu sürede geceleri saymaz isek 12 hemşehrim göç etti. Bu şuranın birincisi düzenlendiğinde 6 milletvekilimiz vardı. Bugün 4, seneye 3 olacağız. Bütün başkanlar yatırım, teşvik, OSB gibi pek çok şey istediler. Ben tek bir şey istiyorum; Doğu ve Güneydoğu da 23 ile büyük bir reform paketi açıkladınız. Yozgat’ı ilave ediniz, 24. olalım” diye konuştu.