Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat’ta yayın yapan yerel gazete sahipleri, basın mensuplara ve ulusal basın temsilcileri ile vali konağında bir araya geldi.
Gazetecilerle sohbet eden Vali Yurtnaç, gazetecilerin de bir kamu hizmeti yaptığını söyledi. Basının en önemli görevlerinden birinin eleştiri olduğunu belirten Yurtnaç, “Ben eleştirilere kesinlikle küsmeyeceğim, darılmayacağım. Eleştirilerin de bizi bir yere sevk edici, yapıcı olması, bu şehre bir şeyler katması gerekiyor. Yapıcı eleştiriler olursa bu bizi kamçılar, aksi takdirde çalışanların da hevesini kırmamak adına yapıcı eleştirileri sizlerden bekliyoruz. Zaten basının görevi de budur. Basın eğer yönetimle aynı şeyleri düşünmeye başlarsa, orada bir yenileşme, kendini gözden geçirme ortadan kalkar ve otoriter bir sisteme doğru gitmiş oluruz” dedi.
15 Temmuz’da Türk Milletinin dünyaya örnek bir demokrasi mücadelesi verdiğini vurgulayan Vali Yurtnaç, “Türk milletinin kumaşında kahramanlık var. Hiçbir batılı insan Türkiye’de meydana gelen olaylarda vatandaşın o anki ruh halini, davranışlarını anlayamaz. O tankın altına yatan insanları, kamyona insanları doldurup giden bayan kardeşimizi, tankları stop ettirenleri, askerin elindeki silahın önüne geçenleri hiçbir batılı anlayamaz. Her milletin bir özelliği var. Allah’ta bizim milletimize kahramanlık özelliği vermiş. Ufak tefek sorunlarımız var olabilir ama bu kahramanlıklar da yeri geldiğinde ortaya çıkıyor. Her zaman diyoruz ya, gençlerimizde ideal yok, geçmişin ruhu yok diye, bakın nasıl döküldü bu gençler sokağa. Hiçbir zaman kendimizi küçümsemeyeceğiz, öz güvenimizi koruyacağız” diye konuştu.
Yozgat’ta başlayan yatırımların hızla devam ettiğini ve yeni yatırımların da yapılacağını vurgulayan Vali Yurtnaç, “Bina yapmakla yönetimin başarısını ben eş değer görmüyorum. Kumu hizmeti standardının yükseltilmesi, halk memnuniyetinin artırılmasını çok önemsiyorum. Zira binalar halka hizmet etmiyor sadece görüntü veriyor. Hizmetlerimizi artıracağız. Halkımıza en iyi kamu hizmetini sunacağız. Mutlaka noksanlıklarımız olur. Noksanlarımızı da işbirliği içerisinde ortadan kaldıracağız” diye konuştu.
Şehrin önünü açacak çalışmalar yapacaklarına değinen Vali Yurtnaç, “ Bazı liselerimiz şehir merkezinden taşıyıp kampus okullar yapacağız. Resmi kurumlarımızı taşıyacağız. Şehrimizi açmak istiyoruz. Diş hastanemizin yerini değiştirdik. Tarım müdürlüğünü şehrin dışına çıkartacağız. Bunu da projesiz yapmayacağız. Tarım binasının yanına Çiftçi Eğitim Merkezi kuracağız. Çiftçi eğitim merkezi Yozgat’ımızın konumuna uygun bir projedir. Burada, deneme bahçeleri ve hayvan yetiştiricilikle ilgili bölümler oluşturacağız” şeklinde konuştu.
Termal Zenginlikler Değerlendirilecek
Diğer taraftan bu şehrin termal zengini bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Yurtnaç, “Bu atıl olan kaynakları harekete geçireceğiz. Bu demek değil ki devlete otel yaptıracağız. Bizim otel yapmak ve tesis yapmak gibi bir görevimiz yok ama devletin parasını üretime harcayacağız. Biz alt yapısını hazırlayacağız, yap işlet devret ile özel sektörü heyecanlandıracağız” ifadelerini kullandı.