Yozgat’ta havaların kurak geçmesinden dolayı çiftçiler yağmur duasına çıktı.
Yozgat’ta havaların kurak geçmesinden dolayı Yerköy ilçesine bağlı Akpınar köyünde çiftçiler kurban kesip yağmur duasına çıktı. Yağmur duasına AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, Yerköy İlçe Müftüsü İbrahim Güneş, Akpınar ve çevre köyünden gelen çiftçiler katıldı. Öğle namazı sonrası çıkılan yağmur duası sonrası etli pilav ve ayran ikram edildi.
Yerköy İlçe Müftüsü İbrahim Güneş, Nisan ayının sonlarına gelinmesine rağmen bölgede yağışın az olduğunu belirterek, "Bu sene kurak bir dönemden geçiyoruz. Bizde çiftçilerimizle yağmur duasına çıktık. İnşallah dualarımızın ardından bölgemize bol yağış düşer ve çiftçimizin yüzü güler” dedi.
Ahmet Taşçı isimli çiftçi de bu yıl havaların çok kurak geçtiğini belirterek, “Özellikle nisan ayında suya çok ihtiyacı olan ekinlerimiz kuraklıktan dolayı kuruma noktasına geldi. Bizlerde çiftçiler olarak yağmur duasına çıktık. İnşallah Allah dualarımızı kabul eder bol ve bereketli yağmurlar yağar” diye konuştu.