Yozgatlı gazeteci, romancı, şair ve yazar N.Abbas Sayar, ölümünün 17. yıl dönümünde gazeteci meslektaşları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. Gazeteciler aynı gün Yozgat medyasının merhum gazetecilerinden Hakimiyet gazetesi eski sahibi Y.Kenan Yılmaz ile Yeni Ufuk gazetesi kurucularından Muammer Karadeli’nin mezarını da ziyaret etti.
Abbas Sayar’ın Çatak Mezarlığındaki mezarı başında düzenlenen anma töreninde ilk konuşmayı yapan Yozgat eski Belediye Başkanı Yusuf Başer, merhumun evrensel kültüre katkı sağlayan Türk edebiyatının yetiştirdiği ünlü bir yazar ve şair olduğunu belirterek, "Basın hayatında uzun yıllar gazetecilik yapan merhum Abbas Sayar, bunun yanında şiir, yazı ve romanlarıyla da pek çok ödüle layık görüldü. Yozgat’ımız sadece şairi, yazarı ile değil, üstadlarıyla, basın mensupları, tiyatro sanatçılarıyla bir çok değerler yetiştirmiştir, Abbas Sayar da bunlardan birisidir" dedi.
Abbas Sayar’ı anma toplantısında konuşan Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yönetim kurulu üyesi Osman Hakan Kiracı da merhum üstadın gazeteci, şair ve yazar özelliklerinin yanı sıra Yozgat’ın yetiştirdiği büyük bir düşünür olduğunu ifade ederek, "Abbas Sayar aynı zamanda gerçek bir Yozgat aşığı idi. Ömrünün sonunu Ayvalıkta geçirmesine rağmen ölünce Yozgat’a gömülmesini vasiyet etti. Eminiz ki, burada huzur içerisinde yatıyor" diye konuştu.
Okunan Kuranı Kerim ve yapılan duaların ardından Gazeteciler, Yozgat medyasının merhum gazetecilerinden Muammer Yozgat Hakimiyet gazetesi eski sahibi merhum Kenan Yılmaz’ın mezarlarını ziyaret ederek dua etti.