Sağlık Bakanlığı’nın obeziteyi azaltmak ve sağlıklı yaşama teşvik amacıyla Yozgat’a gönderdiği 500 bisiklet öğrencilere dağıtıldı.
Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bisiklet dağıtım töreni düzenlendi. Sağlık Bakanlığı’nın "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi" kapsamında Yozgat’a gönderilen bisikletlerden 75 adeti il merkez öğrencilerine, geri kalan ise il genelindeki öğrencilere dağıtıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaarslan, Sağlık Bakanlığı tarafından ‘fiziksel aktiviteyi teşvik projesi’ kapsamında Yozgat’a 500 adet bisiklet gönderildiğini söyledi. Halk Sağlığı Müdürü Karaarslan, Sağlık Bakanlığı olarak İnsanların sağlıklı yaşam kültürünü oluşturmak maksadıyla çeşitli aktiviteler yürüttüklerini belirterek, “Bunlardan birisi de sağlıklı yaşam için hareket etmeye teşvik etmek, hareketsizliğin önüne geçmek. Düzenli sağlıklı beslenme kültürü oluşturmak için yapılan çalışmalarımızdır. Maalesef insanlarımızda yüzde 70 oranında fiziksel in aktivite tespit edilmiştir. Çağımızın modern toplumların hastalığı durumundadır in aktivite. Birçok hastalığın temelinde de kanser başta olmak üzere, kronik hastalıklarının temelinde in aktivite hareketsizlik yatmaktadır. Bu nedenle insanlarımızda hareket kültürünü oluşturmak maksadıyla bakanlığımız özellikle son dönemde başta okullarımız olmak üzere belediyelerimize, üniversitelerimize bisiklet hibesi desteği yaparak insanlarımızda hareketli yaşamı bir kültür haline getirmeyi amaçlamaktadır. Bu maksatla ilimizde 500 tane bisikletin ilk ve orta dereceli okullara dağıtımı planlanmıştır. Dağıtımını milli eğitim müdürlüğü belli kriterlere göre yapacaktır” dedi.
Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner de projenin sağlıklı nesiller yetişmesine önemli katkı sağlayacağını ifade ederek, “Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından böyle bir proje oluşturulmuş. Daha öncede bu projelerimizin değişik ayakları vardı. Tabi sağlık anlamında değişiklik, sportif faaliyetler yapıyoruz. Koşuyoruz, yüzüyoruz, yürüyoruz ama bunun yanında bisiklete binmekte sağlıklı yaşamın bir parçasıdır”diye konuştu.
Bisikletlerini teslim alan öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na bisikletleriyle girmenin mutluluğunu yaşadı. Öğrenciler, bisikletle meydanda tur atarak eğlendi. Bisiklet dağıtım törenine Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Halk Sağlığı Müdürü M Akif Karaarslan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kurca, İl Sağlık Müdürü Fatih Şahin, Halk Sağlığı personeli vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.