YOZGAT (İHA) – Yozgat’ta 12 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS), 6 bin 500 öğrenci girecek.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin sınav öncesi yaptığı açıklamada, öğrencilerin soğukkanlı olmaları gerektiğini belirterek “Öğrenciler strese girmesinler. Çevre baskısından kurtularak hayallerini kabiliyetleriyle birleştirip hedeflerini gerçekleştirmeye çalışsınlar. Öğrencileri kabiliyetlerinin dışına veliler kesinlikle zorlamamalı. Öğrenci de bu olaya şartlı olarak bakmamalı. Öğrenciler kendi kabiliyetleri doğrultusunda gideceği liseyi ya da üniversiteyi tercih etmeliler. Strese girmesinler. Çevre baskısından kurtularak hayallerini kabiliyetleri ile birleştirip hedeflerini gerçekleştirmeye çalışsınlar. Böyle olursa hedeflerine ulaşırlar” dedi.

Psikolojik baskının ve çevre baskısının öğrencilerin üzerinden kaldırılması gerektiğini de belirten Tekin, “Öğrenci bu psikolojik baskıyla sınava girdiği için yapabileceği soruları da yapamıyor. Böyle bir dezavantajı var. Bu baskıdan öğrencinin kurtulması gerekiyor. Bunu biz okullarda başardık ama hala veli baskısı devam ediyor. Bunun önüne geçersek öğrenci, birinci de olmasa da ikinci denemesinde hedeflerine ulaşır inancındayım” ifadelerine yer verdi.