Yozgat’ta 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri tarafından yapılan darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında bir vali yardımcısının bulunduğu 815 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı.
Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında Yozgat’ta görevden uzaklaştırmalar sürüyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında bu güne kadar 815 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı. Aralarında bir vali yardımcısının bulunduğu görevden uzaklaştırmalarda en çok 398 personel ile il milli eğitim müdürlüğü oldu.
Yozgat il genelinde 12 hakim, 8 savcı, biri vali yardımcısı olmak üzere 6 valilik personeli, 3 Yozgat Belediyesi, 75 emniyet mensubu, 4 POMEM personeli, 1 Boğazlıyan Kaymakamlığı, 1 Yerköy Kaymakamlığı,398 İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1 Araplı Belediyesi, 1 Baydiğin Belediyesi, 1 Yerköy Belediyesi, 2 Sarıkaya Belediyesi, 5 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 1 Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü,143 Bozok Üniversitesi Rektörlüğü,2 DSİ Şube Müdürlüğü, 2 Defterdarlık, 11 Halk Sağlığı Müdürlüğü, 16 Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2 İl Kültür Müdürlüğü, 31 İl Müftülüğü, 1 Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü, 16 İl Özel İdare Müdürlüğü, 1 Sağlık Müdürlüğü, 34 Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, 3 Kredi ve Yurtlar Kurumu, 4 Sosyal Güvenlik Kurumu, 5 Tapu ve Kadastro 22. Bölge Müdürlüğü, 16 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu personeli olmak üzere 815 kişi görevden uzaklaştırıldı.
Görevden uzaklaştırmaların akabinde ise 16 kişi tutuklanırken, 7 kişi de adli kontrol ile serbest bırakıldı.