Yozgat Belediyesince bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında ev baklavası ve börek yarışması düzenlendi.
Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen yarışmaya katılan yarışmacılar yaptıkları baklava ve börekleri jürinin beğenisine sunuldu. Yarışmada Jüri üyeleri baklavaların, şerbetinin kıvamı, görsellik, kızarıklık ve gevreklik bakımından değerlendirdi. Yarışmada, Emine Erdal birinci, Nurcan Gülabi ikinci, Çiğdem Çıtak üçüncü oldu. Börek yarışmasında ise, Sercan Akdağ birinci, Tuba Kocaoğlu ikinci, Mesut Yorulmaz üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılar Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan tarafından ödüllendirildi.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, 17. Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri ile şehrin kültür ve sanat hayatına birşeyler katmak istediklerini söyledi. Sürmeli Şenlikleri kapsamında çok güzel etkinlikler düzenlediklerini belirten Başkan Arslan, “Bunlardan biri de Yozgat’ta ilk defa yapılan ev baklavası yarışması. Yozgat’ta evlerde yaygın olarak yapılan ama tanıtımı eksik kalan bir kültürü de ortaya çıkartmış olduk. Sürmeli Şenlikleri’nin içerisine bu yarışmayı da koyduk. Çok güzel bir etkinlik oldu. Birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesine vesile olan bir çalışma oldu. İnşallah önümüzdeki senelerde bunu genişleterek devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.
Yarışmanın ardından yapılan baklava ve börekler vatandaşa ikram edildi.