FETÖ’nün darbe girişimine karşı Yozgat’ta demokrasi nöbeti sürüyor.
Yozgat Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, FETÖ’nün darbe girişimini protesto etmeye devam etti. Akşam saatlerinde toplanan kalabalık Türk bayraklarıyla sloganlar ve marşlar eşliğinde tepkilerini dile getirdi. Kalabalık akşam saatlerinde daha da arttı. Çok sayıda vatandaş araçlarla konvoy oluşturup cadde ve sokaklarda klakson çalarak gezdi.
Demokrasi nöbetine Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Yozgat Valisi Yurtnaç, Halka efendilik olmadığını hizmet etmek olduğunu belirterek, “Halka hizmet eden onun efendisidir. Bu duygu düşüncelerde Yozgat’ta besleme çekip başladık. Bu olaylar bizi Yozgat’la içli dışlı yaptı. Ondan dolayı da bu kadar delikanlı, bu kadar dik duran şehirden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 15 Temmuz Cuma günü bunlar yaşanırken, herkes tedirgindi bizde lojmanımızda Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, ne olacağı şüpheli bir ortamda abdestimizi aldık kapıdan çıktık, besmele çekip buraya geldik. Baktık ki Yozgatlılar buradalar. Yozgatlılar burada olunca valisi, komutanı, müdürleri ve idari kademesi de burada olmalıydı. Büyük bir coşku ile buraları üç gündür dolduruyorsunuz. Sonuna kadar dolduracağız pes etmek yok. Devletimize, hükümetimize, bakanlarımıza sahip çıktınız, en önemlisi Türkiye’deki demokrasinin kurumsallaşmasına sahip çıktınız” dedi. Vali Yurtnaç’ın konuşması sık sık ‘idam, idam’ sloganlarıyla kesildi. Yurtnaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, meclisten önüme böyle bir şey gelirse hiç düşünmeden altını imzalarım dediğini hatırlattı.
Daha sonra konuşan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başar, üç gündür Yozgat’ın yiğitlerini sadece Türkiye’deki millet düşmanlarına değil, dünyadaki Türkiye düşmanlarına, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını gösterdiğini belirterek, “Ondan dolayı sizlere ne kadar teşekkür etsek diye düşünüyorum” diye konuştu.