Zinde Gençlik İzcilik Kulübü, Son Peygamber Platformu ve Yozgat Eğitim Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü (YESDER) tarafından ortaklaşa düzenlenen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının 4’üncüsü olan ‘1001 hadis seçkisi’ yarışmasında birinciler, umreyle ödüllendirildi.
Yozgat Büyük Sinema Salonunda düzenlenen ödül törenine, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Yozgat İdare Mahkemesi Hakimi Ahmet Yanık, Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin , İş Adamı Celal Köse ve vatandaşlar katıldı. Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan YESDER Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Sağlam, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen 1001 hadis seçkisi konulu yarışmaya Türkiye genelinde 376 bin kişinin katıldığını belirterek, “Bu yarışmaya Yozgat genelinde 4 bin 753 kişi katıldı. 3 Nisan’da yapılan yarışmanın bugün ödül törenini düzenliyoruz. Bu yarışmada sponsor olan bütün hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, ‘Hadisin hayatımızdaki yeri ve önemi’ konulu konferans verdi. Rektör Karacabey, “Peygambersiz bir hayatın, onu örnek alamayan bir hayatın gerçekten bir anlamı yoktur. İnsanlar bazen farklı sebeplerle bilim adına Peygamber SAV’nin sünnetini tartışıyorlar. Sünneti tartışmak yerine sünneti anlamak lazım. Sünneti konuşmak yerine sünneti yaşamak lazım. İnanıyoruz, inandığımız için ibadet ediyoruz. O’nu örnek almadan ibadet yapabilir miyiz? O’nun bize öğrettiğini yaşamadan ibadetimiz caiz olur mu? İbatemizi nasıl yapacağımız sorusunu bize öğreten o’dur. Peygamberimizin hayatını örnek alıyorsak aile içerisinde huzurumuz vardır. Hayatımızın çeşitli bölümlerinden bir hadis alalım ve onu yaşayalım. O’nu günlük hayatımızda huzurlu bir hayatı yakalamış oluruz. Peygamberimiz (SAV) ‘sizin en hayırlınız eşine en iyi davrananınızdır’ Müslüman bir aile reisi sadece bu hadisi örnek alsa o zaman nasıl davranacağını ona göre yapar. Peygamberimiz yine ‘Müslüman bir hanım Allah’a ibadetini yapar ve eşinin rızasını kazanırsa cennetliktir’ buyuruyor. Bu hadisi öğrenen bir eş ona göre hareket eder ve o evde huzur olur” dedi.
Konferansın ardından 3 kategoride yapılan 1001 Hadis Seçkini yarışmasında dereceye giren öğrencilerden üçüncüler İş Adamı Celal Köse tarafından 500, ikinciler 750 lira ile ödüllendirilirken, birinciler ise Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından Umre ödülü ile ödüllendirildi. Dereceye giren bütün yarışmacılar yine Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Katkılarından dolayı Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ve İş Adamı Bilal Şahin plaketle ödüllendirildi.