Ramazan ayı süresince yoğun bir çalıma süreci yaşayan kadayıfçılar ve tatlıcılar bayram mesaisine başladı.
Ramazan ayı süresince satışları yüzde yüzün üzerine çıkan kadayıfçılarda bayramın yaklaşmasıyla birlikte satışlar daha da arttı. Yozgat’ta uzun yıllardır kadayıf ve yufka üzerine üretim yapan Ankara Yufka ve Kadayıf Sahibi İsmail Arslan, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da satışların oldukça iyi olduğunu belirterek, “Ramazan ayında tatlı tüketimi artıyor. Halkımız da bizden kadayıfı alıyor kendisi evinde istediği tatlıyı yapıyor. Vatandaşlarımız genelde kadayıf tatlısını tercih ettiği için Ramazan ayı süresince satışlarımız ikiye üçe katlıyor. Biz de çalışmalarımızı üretimimizi ona göre ayarlıyoruz” dedi.
Vatandaşa uyarılarda bulunan Arslan, “Vatandaşlarımızdan isteğimiz merdiven altı dediğimiz yerlerde üretilen ürünlerden kaçınmalarını istiyoruz. Çünkü bu bizim işimiz, mesleğimiz iken başkaları için sadece bu o günü kurtarma adına yapılıyor. Vatandaşlarımız sağlığını koruması için tanıdıkları, bildikleri kadayıfçılardan alışveriş yapsınlar” şeklinde konuştu.
Ankara Kadayıf Satış Sorumlusu Sultan Arslan’da Bayram yaklaşırken satışların daha da arttığını ifade ederek, “Biz de talebi karşılamak için fazla mesai yapıyoruz. Halkımız bayramda misafirlerine tatlı ikram ettiği için normal günlerde bir kilo alanlar bayram tatlısı için iki, üç kilo alıyor. Satışların iyi olması tabiî ki bizi de mutlu ediyor. Ürettiğimiz kadayıf, makine değil, el açması yufkadan üretilen kadayıf olduğu için daha yumuşak daha lezzetlidir. Bu yüzden de daha çok tercih edilmektedir” diye konuştu.
Zafer Pastanesi Sahibi Zafer Özışık, bir ay boyunca tatlı satışlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Özışık, "Ramazan ayında kendi mağazalarımıza tatlı yetiştirmekte çok zorlandık. Çalışanlarımız yoğun mesai harcadı. Ramazanın bolluk ve bereketi bizlerin iş yoğunluğunu artırdı. Vatandaşlarımız birçoğu bayramda misafirlerine ikram edeceği tatlıları evde yapmak yerine pastanelerden temin etmeyi tercih ediyor. Ev baklavası ve diğer tatlı çeşitlerinin üretimini yapıyoruz. Bayram için çok sayıda siparişimiz oldu, siparişleri karşılamak için fazla mesai yapıyoruz” ifadelerini kullandı.