Bu milletin asil yüzü Çanakkale’de de aynı, Suriye sınırında da aynıdır. Türkiye nin asil bir tarihe ve medeniyete sahip olduğunu artık tüm dünya kabul etmek zorundadır. İşte bu gerçeklerin ve dinamiklerin yeniden yapılanması batılıları ürküttüğünü düşünüyorum. Türkiye nin bu milletle bu ruhla, ordusuyla yeniden bir tarih yazacağı duygusu ve gerçeğini batılılar çok iyi biliyor.

Güçlüyüm diyerek okyanus ötesinden gelip, Türkiye sınırında 30 bin kişilik bir terörist ordusu kurmaya çalışacaksın, sınırlarımızı zorlayacaksın.

Türkiye sınırlarının güvenliği için ve teröristleri bertaraf etmek için Afrin’e girince feveran edeceksin. Yok, öyle yağma, bu vatan kolay kazanılmadı.

Sizin bize karşı aldığınız tavrı 80 milyon halkıyla ve inandığı lideriyle bu millet çok iyi biliyor.

Senin binlerce kilometreden gelip ülkelerin huzurunu, sınırını tehlikeye atman devlet ciddiyetiyle bağdaşıyor mu?

Önemli olan devlet olabilmek, devlet olabilmek o kadar kolay değil. Temelinde ve gövdesinde devletçiliğe yakışan unsurların bulunması gerekiyor. Biz bunun için farklıyız bunun için Türkiye yiz! Milletteki birlik ve beraberliğin, halkımızın vatan şuuru ve askerimizin, polisimizin taşıdığı o yüce ruh, devlet olabilme yolunda önemli etkendir.

Güçlü devletler teröristlerle işbirliğine tenezzül etmez. Bu yüzden Türk Ordusu geçmiş tarihinden bu yana hep destan yazmıştır. Toplum olarak vatan sevgisinin şuuru her zaman ön plandadır, benim ülkemde bebekler Al Bayraklarla büyür, askerliğe Peygamber ocağı kutsiyetiyle, şenliklerle gider. Askeriyle polisiyle milletimizin kaynaşmasının temelinde yatan sevgi, vatan sevgisidir. İşte bu yüzden Çanakkale ruhu bu milletin yüreğindedir.

Bu yüce devlet zeytin dalını sunarak her gittiği yere barışı ve adaleti götürmüştür. Gerektiğinde bu millet, yaşlısıyla genciyle ve büyük ordusuyla vatanına sahip çıkmasının şuurunu her zaman taşımakta dır.

TSK nın Afrin’de PYD/PKK hedeflerine yönelik Zeytin Dalı hareketinde 72 uçağın havalanması ve manevraları anlamlıydı. Türkiye’nin Suriye’de DEAŞ’a karşı başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtını hafızalara getirdi. .24 Ağustos 2016 da başlayan ve 7 ay 5 gün sonra yani 29 Mart 2017 de tamamlanan Fırat Kalkanı harekâtın da 72 şehit vermiştik.

20 Ocak 2018 de başlatılan Zeytin Dalı Harekâtının ilk gününde havalanan 72 uçak, Fırat Kalkanın da şehit olan 72 Mehmetçiğimizin anısına da, bu saygı duruşundaki anlamda büyüktü.

Tarihin derinliklerine girdiğimizde bu milletin birlik beraberlik ruhuyla Haçlıları Moğolları biz yenmedik mi? Fitne tohumlarına rağmen üç kıtada tarihi yine biz yazmadık mı? Emperyalist güçlerin oyunlarını bu millet bozmadı mı?

Mehmet Akif Ersoy’un şu mısralarıyla köşe yazımızı tamamlayalım.

Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.!

Hoşça kalın!